Nieuwtjes

 • De afgelopen periode zijn drie nieuwe boeken uitgekomen:

  • Voetstappen op de trap
  • Het klonk als hands
  • Onzichtbaar

  Voetstappen op de trap gaat over kindermishandeling. Ik heb met kinderen gepraat die het slachtoffer zijn van kindermishandeling. Daar heb ik verhalen over geschreven. Mijn oudste dochter Marieke heeft de foto's gemaakt.

  Het klonk als hands gaat over voetbal. Het is een boek voor kinderen én volwassenen, als je maar van voetbal houdt. Het bijzondere is dat ik het boek samen met mijn jongste dochter Annelies heb geschreven. Mijn dochter Marieke heeft voor dit boek ook foto's gemaakt. Het is dus een soort familieboek.

  Onzichtbaar is een spannend kinderboek met een verzonnen verhaal over een meisje dat door een jongen uit haar klas wordt gepest. Op een dag is ze zomaar verdwenen. Wat is er met haar aan de hand? Veel van wat in dit boek staat is echt gebeurd.
  Dat geldt eigenlijk voor al mijn boeken. Het is nooit alleen maar fantasie.

  Wil je meer over deze drie boeken weten of over mijn andere boeken? Klik dan hier of aan de linkerkant op "mijn boeken".

  In de Kinderboekenweek bezoek ik weer veel scholen en bibliotheken.

  Ook geef ik op dinsdag 12 oktober een presentatie in het ZININ Theater in Nijverdal. Misschien kom ik ook wel een keer naar jullie school. Dat zou leuk zijn.

 • Op 9 april 2008 is mijn boek "Erwtensoep in Augustus" verschenen (uitgeverij SWP). In dit boek staan 15 waargebeurde verhalen over kinderen en jongeren die in armoede opgroeien. En dat in Nederland, één van de rijkste landen ter wereld. Mijn dochter Marieke heeft de foto's voor dit boek gemaakt. Foppe de Haan, voetbalcoach van Jong oranje en het Olympisch voetbalelftal, heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Hij heeft een eigen stichting die zich inzet voor arme kinderen.

  Een stukje uit het boek:

  … De maag van Michel rammelt zo luid dat zijn moeder het hoort. 'We hebben alleen nog brood voor morgenochtend,' zegt ze. 'Water drinken helpt ook,' antwoordt Michel. Het gebeurt vaak dat hij met honger naar bed gaat, net als zijn moeder. Aan zijn kleren merkt hij dat hij de laatste tijd behoorlijk is afgevallen. Ze waren toch al wat te groot, maar nu flodderen ze helemaal om zijn lijf. Het valt hem op dat hij ook vaker ziek is dan vroeger. Maar zijn moeder zou niet weten waar ze nog op kan bezuinigen om meer eten te kunnen kopen…

  Er is al veel aandacht besteed aan het boek, onder andere in Netwerk en in het Jeugdjournaal.

  Klik hier om de uitzending van het Jeugdjournaal te zien en hier om de uitreiking van het boek te zien.
  Hier is de uitzending van Netwerk te zien.

 • In januari 2008 zijn twee nieuwe boeken uitgekomen: Vleknek (uitg. Maretak) en De eenzame fietser (uitg. Avebode). De hoofdpersoon in Vleknek is Dion die met zijn zusje en ouders in een heel gewoon huis in een heel gewone straat woont. Maar bij hem in de buurt woont een heel ongewone vrouw. Ze ziet eruit als een oude heks en ze fietst 's nachts in de buurt rond. Dion en zijn vrienden noemen haar Heksemie. Ze vinden het leuk om haar te pesten; al zijn ze een beetje bang voor haar. Op een dag moet Dion bij haar thuis komen.

  Gek genoeg moet Dion door Heksemie steeds vaker aan zijn oma denken die al lang dood is. De herinneringen aan haar zijn vaag, maar ook een beetje geheimzinnig. Dion begint zich af te vragen waarom zijn ouders niet meer over haar praten.

  Hij maakt steeds meer vreemde dingen mee… Wat is er toch aan de hand?

 • De eenzame fietser gaat over twee broers: Rick en Tommy. Rick is de oudste en autistisch. Tommy let op hem en doet zijn best om voor hem te zorgen.

  Rick heeft één grote hobby: wielrennen. Hij maakt lange fietstochten om rustig in zijn hoofd te worden. Op een dag krijgt Rick thuis vreselijk ruzie met zijn ouders. Overstuur fietst hij weg. Tommy gaat achter hem aan en weet hem eindelijk te vinden. Maar Rick is niet van plan terug te komen, nooit meer. Tommy is bang dat hij iets heel ergs gaat doen. Hij blijft bij hem om hem van zijn plan af te houden, maar of dat lukt…

  Het verhaal De eenzame fietser heeft meegedaan aan een prijsvraag van uitgeverij Averbode in België en is uitgekozen om als boek te verschijnen.

 • Het wordt tijd een geheim te onthullen. In 2004 is een boek van mij uitgekomen dat heet: Wij zijn niet gek! Dit boek heeft 21 hoofdstukken. Als je van elk hoofdstuk de eerste letter opschrijft, krijg je dus 21 letters. Doe dat maar eens en je zult zien dat die 21 letters samen een geheime boodschap vormen. Ik ben benieuwd of jullie dat kunnen ontdekken. Er zit één foutje in, maar dat merk je vanzelf. Wil je weten waarom ik dat gedaan heb? Mail me maar dan zal ik het uitleggen.

Contact Wie ben ik? Foto’s Nieuwtjes Ontwerp Gastenboek Mijn boeken Help! Om te lachen Op bezoek Recensies